Ο εφησυχασμός της κοινωνίας, η αδράνεια και ο συμβιβασμός είναι η αχίλλειος πτέρνα της δημοκρατίας και των θεσμών της

fb

ΑΡΘΡΑ

Θέσεις της Ένωσης ενόψει των αναμενομένων αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με την…

Η Ένωση είχε επισημάνει πριν από τη θέσπιση του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) τα σοβαρά...

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Η Ένωση είχε επισημάνει πριν από τη θέσπιση του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) τα σοβαρά προβλήματα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου που είχε δοθεί στη δημοσιότητα. Είχε συμμετάσχει στον άτυπο δημόσιο διάλογο με τις θέσεις της καθώς και με την διοργάνωση της επιστημονικής ημερίδας που έλαβε χώρα στις 2.12.2015 με τη συμβολή διακεκριμένων οικονομολόγων, αναλογιστών, νομικών και άλλων επιστημόνων, οι εισηγήσεις των οποίων έχουν δημοσιευθεί στον συλλογικό τόμο "Η κοινωνική ασφάλιση, ως προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής", εκδ. Παπαζήση, 2017.

Η Ένωση προβληματίζεται για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και παρακολουθεί τις νομολογιακές εξελίξεις. Επιφυλάσσεται δε να διατυπώσει τις επιστημονικές της απόψεις μετά τη δημοσίευση των αναμενόμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο για το θέμα των εισφορών όσο και των παροχών με βάση τις αρχές της ισότητας και της ανταποδοτικότητας.

Η οργάνωση και η αποτελεσματικότητα του νέου μοντέλου ασφάλισης με το ν. 4387/16 και του ενιαίου φορέα (ΕΦΚΑ), που δοκιμάζονται στην πράξη, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της νέας επιστημονικής ημερίδας που οργανώνει η Ένωση μας στις 29.5.2018 στο κτίριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 9

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (www.epkodi.gr) αποτελεί ανεξάρτητο φορέα, έχει...

Δελτίο Τύπου Ημερίδας 8

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:30 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι...

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 30 Αθήνα 10675 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@epkodi.gr